Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Zwembaden met filter

Een zwembad met filter werkt door het water door een filterpomp te pompen, die kleine deeltjes zoals bladeren, insecten, en vuil uit het water haalt.

Zwembad met filter

Een zwembad met filter is een type zwembad dat is uitgerust met een filterpomp en filtersysteem om het water schoon en helder te houden. Dit type zwembad is een populaire keuze voor thuisgebruik en biedt vele voordelen ten opzichte van zwembaden zonder filtersysteem.

Filterzwembad

Een zwembad met filter werkt door het water door een filterpomp te pompen, die kleine deeltjes zoals bladeren, insecten, en vuil uit het water haalt. Het gefilterde water wordt vervolgens teruggevoerd naar het zwembad. Het filtersysteem kan verschillende soorten filters bevatten, waaronder zandfilters, patroonfilters en diatomeeënaarde filters. Deze filters zijn ontworpen om verschillende soorten deeltjes uit het water te verwijderen.

Voordelen zwembad met filter

Zwembaden met filters hebben verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze het water schoon en helder houden, waardoor de noodzaak voor handmatig onderhoud zoals het verwijderen van bladeren en insecten wordt verminderd. Dit vermindert ook de hoeveelheid chemicaliën die nodig zijn om het zwembadwater schoon te houden, waardoor het milieuvriendelijker wordt. Een ander voordeel van een zwembad met filter is dat het een gezondere zwemervaring biedt. Het filtersysteem verwijdert niet alleen vuil uit het water, maar ook bacteriën en andere micro-organismen die ziektes kunnen veroorzaken. Dit betekent dat zwemmers minder kans hebben om ziek te worden als gevolg van het zwemmen in het zwembadwater.

Soorten zwembad filters

Er zijn verschillende soorten zwembaden met filters die beschikbaar zijn op de markt, waaronder opzetzwembaden en ingegraven zwembaden. Opzetzwembaden zijn relatief eenvoudig op te zetten en af te breken en zijn een betaalbaardere optie dan ingegraven zwembaden. Ingegraven zwembaden vereisen echter een professionele installatie en kunnen een duurdere optie zijn, maar bieden wel een meer permanente en esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan de woning. Een zwembad met filter is een uitstekende optie voor thuiszwembaden vanwege de vele voordelen die het biedt. Met een filtersysteem kan het zwembadwater schoon en helder worden gehouden, waardoor het veiliger en gezonder is voor zwemmers. Of het nu gaat om een opzetzwembad of hottub zwembad, er is een zwembad met filter beschikbaar dat aan bijna elke behoefte kan voldoen.